Älskar du mat?
Eller kanske framförallt att njuta av själva måltiden. Långsamt, intensivt och naturligtvis gärna tillsammans med goda vänner eller med din käraste.
Mat är njutning!
Kanske är det därför du söker dig till ett Petit Hotel. Upplevelserna, som ger dig de sköna minnena. Minnen från sprakande brasor i kalla vinternatten eller lata stunder i solnedgångens hetta på hotellets altan. Stunder, som gör livet lättare att leva. Stunder på ett Petit Hotel.
SE VÅRT MATLEXIKON
...eller scrolla nedåt för att se all restauranginfo.
Våra Presentkort – gåvor med guldkant
Ett presentkort från Petit Hotel kan användas hos alla våra hotell, slott, herrgårdar och värdshus. De kan också användas vid ett besök hos något av våra europeiska partnerhotell inom Global Alliance of Private Hotels. Presentkorten kan användas för alla typer av boende – från wellness och gourmet till golf och aktiv semester, från lantlig idyll till kultur och stadsliv.
Presentkorten köps i vår webshop och du betalar enkelt med ditt kort.
KÖP PRESENTKORT
Öppettider
Mån - Fre: 7:00 - 09:30, 11:30 - 14:00, 18:00 - 21:00 Lördag: 8:00-10:00, 12:00 - 21:00 Söndag: 12:00 - 16:00 (köket stänger 15:00)
Lunch: 11:30-14:00
Middag: 18:00-21:00
Boka helst innan men drop in kan ske
Kapacitet
Inomhus: 100 personer
Utomhus: 80 personer
Öppettider
Måndag till lördag
Lunch: Mån-Fre 11:30-13:30
Middag: Mån-Lör 18:00-21:00
Förbeställning krävs
Kapacitet
Inomhus: 80 personer
Utomhus: 50 personer
Festvåning: 150 personer
Öppettider
Mån-Tors: 8:30-10:30, 18:30-22:00 Fre-Lör: 9:00–11:00, 18:30–22:30
Lunch: Förbokning krävs före 12:00
Middag:
Förbokning krävs före 12:00
Kapacitet
Inomhus: 36 personer
Utomhus: 24 personer
Öppettider
Dec-April alla dagar 11:00-15:00, Tis-Lör 18:00-23:00 Maj-Nov öppet för förbokade grupper Juli-Aug v28-32 Ons-Lör 15:00-23:00
Lunch: à la carte 11:00 - 15:00
Middag: 18:00 - 23:00
Lunch drop in, kvällstid krävs bordsbokning
Kapacitet
Inomhus: 180 personer
Utomhus: 100 personer
Festvåning: 120 personer
Kökets inriktning
Jämtländskt och eget lagligt bränneri
Övrigt
White Guide
Sommelier: Lotta Florin
SE MENYN
Öppettider
Året runt
Lunch: 12:00-14:00 Konferens- och affärslunch mot beställning
Middag: Ja
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: 120 personer
Utomhus: 40 personer
Festvåning: 80 personer
Kökets inriktning
Klassisk Skånsk mat
Övrigt
Matlagningskök för matlagningsaktivitet med Bykrogens kockar
SE MENYN
Öppettider
Fredag-lördag: 12.00-01.00 Söndag: 12.00-20.00 Måndag-torsdag: Endast förbokningar för grupper över 6 personer
Lunch: Ja
Middag: Ja
Ja
Kapacitet
Inomhus:
Kökets inriktning
I vår restaurang finner du en genomtänkt meny som passar de flesta gourmander. Många av råvarorna kommer lokalt från Långaryd. Allt kryddas med egna örter från vårt orangeri. I våra barer finns ett stort utbud där vår specialitet är läckra kaffedrinkar.
Öppettider
Kvällstid, måndag-lördag, 7 veckor om året. Vi öppnar måndagen efter midsommar och stänger andra lördagen i augusti. Extra öppet under Påsk, Kristi Himmelsfärd & Ölands Skördefest, förbokade bord.
Lunch: Nej
Middag: Ja
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: 36
Kökets inriktning
Hållbarhet i fokus. KRAV-certifierad på högsta nivå, enbart ekologiska råvaror. Egna ekologiska mikroodlingar.
Övrigt
Listad i White Guide & 360°Eat Guide Hotel
SE MENYN
Öppettider
Öppet året om på förfrågan
Lunch: -
Middag: Ja
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: 90
Utomhus: 200
Festvåning: 100
Kökets inriktning
Lokal/franskinspirerad, hållbar
Övrigt
Golfbana, jakt, uteritter, fiske, friluftsliv, cykling, längdskidåkning. 20 min från tåg och 90 min från Arlanda.
SE MENYN
Öppettider
Året runt
Lunch: Ingår i en del av våra paket
Middag: Förbokas eller ingår i vår spaweekend
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: 60 personer
Öppettider
Öppettider högsäsong 15 juni - 15 augusti. 12:00 - 21:00 Övrig säsong april - juni och aug - okt, middag fre-lörd 17:00 - 21:00
Lunch: 12.00-15.00
Middag: Ja
Går att förboka
Kapacitet
Inomhus: 40 personer.
Öppettider
Året runt
Lunch: Förbokning krävs
Middag: A la carte sommartid, förbokning krävs
Alltid
Kapacitet
Inomhus: 140 pers
Utomhus: 200 pers
Kökets inriktning
Modernt kök med närodlade råvaror efter säsong.
Övrigt
Golf- och Slottsweekend. Historiska middagar. Lerduveskytte, vinkällare med vinprovning. Vacker omgivningar vid slätbaken och medlemmar i Östgötamat.
Öppettider
Mars-Juni, Sept-Nov Fredag och Lördag Juli & Aug Måndag-Lördag
Lunch: Nej
Middag: 18:00-22:00
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: 47 personer
Öppettider
Året runt för grupper och konferenser, från påsk till jul fredag och lördags kvällar, alla kvällar i juli månad
Lunch: -
Middag: Från 18:00
Förbokning rekommenderas
Kapacitet
Inomhus: 50 personer
Utomhus: 50 personer
Kökets inriktning
Högklassiga måltider av råvaror från gårdarna runt omkring oss
Övrigt
God klass enligt White Guide 2018
SE MENYN
Öppettider
Maj - December
Lunch: Ja
Middag: Ja
Går att förboka
Kapacitet
Inomhus: 12
Utomhus: 80
Öppettider
April-September
Lunch: 12:00-14:00
Middag: 17:00-21:00
Förbokning krävs
Kapacitet
Inomhus: ca 30 personer
Utomhus: ca 30 personer
Öppettider
Mån - fre: 11.30 - 14.00, 17.00 - 21.00 Lördag: 12.00 - 21.00
Lunch: 11.30-14.00
Middag: 17.00-21.00
Endast förbokning.
Kapacitet
Inomhus: 200 personer.
Kökets inriktning
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt.
SE MENYN
Öppettider
Öppet året runt. Kontakta oss för att få besked om öppettider och vad vi serverar vid just ditt besök
Lunch: Ja
Middag: Förbokning krävs
Förbokning krävs förutom under sommartid
Kapacitet
Inomhus: 90 personer
Festvåning: 120 personer
Öppettider
Avvikande öppettider på helgdagar, högtider & sommartid
Lunch: Mån-Fre 11:30-13:30
Middag: Mån-Lör à la carte 18:00
Förbokning rekommenderas
Kapacitet
Inomhus: 70 personer
Utomhus: 30 personer
Festvåning: Extern 200 personer
Öppettider
Restaurangen: öppen kvällstid varje dag under högsäsong, fred och lörd under lågsäsong. Bistron öppen alla dagar under högsäsong, fredag-söndag lågsäsong. Middag till hotell gäster alla dagar.
Lunch: Ja, i bistron
Middag: Ja
Ja
Kapacitet
Inomhus: 100
Utomhus: 60
Öppettider
Receptionen 7:00-15:30
Lunch: Mån-Fre lunchbuffé 11:30-14:00
Middag: Mån-Sön
Förbokning krävs för middag, minst 15 personer
Kapacitet
Inomhus: 55 + 25 personer
Utomhus: -
Festvåning: 70 personer