Älskar du mat?

Eller kanske framförallt att njuta av själva måltiden. Långsamt, intensivt och naturligtvis gärna tillsammans med goda vänner eller med din käraste.

Mat är njutning!

Kanske är det därför du söker dig till ett Petit Hotel. Upplevelserna, som ger dig de sköna minnena. Minnen från sprakande brasor i kalla vinternatten eller lata stunder i solnedgångens hetta på hotellets altan. Stunder, som gör livet lättare att leva. Stunder på ett Petit Hotel.


SE VÅRT MATLEXIKON

...eller scrolla nedåt för att se all restauranginfo.

Våra Presentkort – gåvor med guldkant

Ett presentkort från Petit Hotel kan användas hos alla våra hotell, slott, herrgårdar och värdshus. De kan också användas vid ett besök hos något av våra europeiska partnerhotell inom Global Alliance of Private Hotels. Presentkorten kan användas för alla typer av boende – från wellness och gourmet till golf och aktiv semester, från lantlig idyll till kultur och stadsliv.

Presentkorten köps i vår webshop och du betalar enkelt med ditt kort.


KÖP PRESENTKORT






Kontaktuppgifter

Bosebygdsvägen 13
565 31, Mullsjö

+46 392-12050

Öppettider

Mån - Fre: 7:00 - 09:30, 11:30 - 14:00, 18:00 - 21:00 Lördag: 8:00-10:00, 12:00 - 21:00 Söndag: 12:00 - 16:00 (köket stänger 15:00)

Lunch: 11:30-14:00

Middag: 18:00-21:00

Boka helst innan men drop in kan ske

Kapacitet

Inomhus: 100 personer

Utomhus: 80 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Magnus Bernhardsson

Kökets inriktning

Svenskt, närproducerat


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Bjurfors 25
774 93, Avesta

+46 226-550 50

Öppettider

Måndag till lördag

Lunch: Mån-Fre 11:30-13:30

Middag: Mån-Lör 18:00-21:00

Förbeställning krävs

Kapacitet

Inomhus: 80 personer

Utomhus: 50 personer

Festvåning: 150 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Patrik Rosell

Kökets inriktning

Traditionellt kök


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Släbovägen 7-22
290 34, Fjälkinge

+46 44 777 77 77

Öppettider

Mån-Tors: 8:30-10:30, 18:30-22:00 Fre-Lör: 9:00–11:00, 18:30–22:30

Lunch: Förbokning krävs före 12:00

Middag:

Förbokning krävs före 12:00

Kapacitet

Inomhus: 36 personer

Utomhus: 24 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Leena Holm Bodelsson

Kökets inriktning

Vilt och ekologiskt

Övrigt

Tripadvisor: Travellers Choice 2016


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Buustamon 142
830 13, Åre

+46 647-531 75

Öppettider

Dec-April alla dagar 11:00-15:00, Tis-Lör 18:00-23:00 Maj-Nov öppet för förbokade grupper Juli-Aug v28-32 Ons-Lör 15:00-23:00

Lunch: à la carte 11:00 - 15:00

Middag: 18:00 - 23:00

Lunch drop in, kvällstid krävs bordsbokning

Kapacitet

Inomhus: 180 personer

Utomhus: 100 personer

Festvåning: 120 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Lovisa Björkenstam

Kökets inriktning

Jämtländskt och eget lagligt bränneri

Övrigt

White Guide

Sommelier: Lotta Florin


SE MENYN




Sverige

Bykrogen Österslöv

(Bykrogen)

Kontaktuppgifter

Arkelstorpsvägen 79
291 94, Kristianstad

+46 44-226000

Öppettider

Året runt

Lunch: 12:00-14:00 Konferens- och affärslunch mot beställning

Middag: Ja

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 120 personer

Utomhus: 40 personer

Festvåning: 80 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Andreas Kalomenidis

Kökets inriktning

Klassisk Skånsk mat

Övrigt

Matlagningskök för matlagningsaktivitet med Bykrogens kockar


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Badvägen 6
785 44, Dala-Floda

+46 241-220 50

Öppettider

Restaurangen öppnar då hotellets gäster äter eller vid bokning av minst 8 personer under hela året

Lunch: 12:00 - 14:30

Middag: Från 19:00

Förbokning krävs, minst 8 personer året runt

Kapacitet

Inomhus: 50 personer

Utomhus: 20 personer

Festvåning: 60 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Per Ersson

Kökets inriktning

Ekologiskt och KRAV-certifierat, minst 90%

Övrigt

Nominerade i White Guide 2014-2016, "Årets Hållbara Gastronomi". Poäng i White Guide. Nominerad på Restauranggalan 2015- "Årets Hållbara Krog"


SE MENYN




Sverige

Eco by StrandNära

(Eco by Strandnära)

Kontaktuppgifter

Dansbanevägen 3
386 60, Mörbylånga

+46 485-366 00

Öppettider

Kvällstid, måndag-lördag, 7 veckor om året. Vi öppnar måndagen efter midsommar och stänger andra lördagen i augusti. Extra öppet under Påsk, Kristi Himmelsfärd & Ölands Skördefest, förbokade bord.

Lunch: Nej

Middag: Ja

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 36

Miljön

Maten

Kökets inriktning

Hållbarhet i fokus. KRAV-certifierad på högsta nivå, enbart ekologiska råvaror. Egna ekologiska mikroodlingar.

Övrigt

Listad i White Guide & 360°Eat Guide Hotel


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Hamngatan 31
272 31, Simrishamn

+46 414-41 13 60

Öppettider

Öppet året runt - för aktuella öppettider se hemsida

Lunch: 11:30 - 14:00

Middag: Från 17:00

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 70 personer

Utomhus: 40 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Daniel Malm

Kökets inriktning

Svenskt


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Herrgårdsvägen 123
776 98, Garpenberg

+46 225 222 07

Öppettider

Öppet året om på förfrågan

Lunch: -

Middag: Ja

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 90

Utomhus: 200

Festvåning: 100

Miljön

Köksmästare: Denís Leroux, erkänd från flera exklusiva berömda restauranger i Frankrike och Schweiz.

Kökets inriktning

Lokal/franskinspirerad, hållbar

Övrigt

Golfbana, jakt, uteritter, fiske, friluftsliv, cykling, längdskidåkning. 20 min från tåg och 90 min från Arlanda.


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Hensbacka 33
455 92, Munkedal

+46 524 200 00

Öppettider

Året runt

Lunch: -

Middag: Ja

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 130 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Carina Andersson

Kökets inriktning

Vällagad god mat efter säsong med lokala råvaror i en underbar miljö





Kontaktuppgifter

Högby Spa & Konferens
590 28, Borensberg

+46 141-420 60

Öppettider

Året runt

Lunch: Ingår i en del av våra paket

Middag: Förbokas eller ingår i vår spaweekend

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 60 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Frida Karlsson & Emma Andersson

Kökets inriktning

Vällagad mat producerad av bra matvaror


SE MENYN




Sverige

Husby Säteri


Kontaktuppgifter

Husby Säteri
614 90, Söderköping

+46 121-347 00

Öppettider

Året runt

Lunch: Förbokning krävs

Middag: A la carte sommartid, förbokning krävs

Alltid

Kapacitet

Inomhus: 140 pers

Utomhus: 200 pers

Miljön

Maten

Köksmästare: Jonas Frisäter

Kökets inriktning

Modernt kök med närodlade råvaror efter säsong.

Övrigt

Golf- och Slottsweekend. Historiska middagar. Lerduveskytte, vinkällare med vinprovning. Vacker omgivningar vid slätbaken och medlemmar i Östgötamat.





Kontaktuppgifter

Gislöv 112
272 92, Simrishamn

+46 414-25010

Öppettider

Mars-Juni, Sept-Nov Fredag och Lördag Juli & Aug Måndag-Lördag

Lunch: Nej

Middag: 18:00-22:00

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 47 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Peter Walther

Kökets inriktning

Moderna klassiker

Övrigt

"God klass" i White Guide

Sommelier: Jan Flodin


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Kastanjelundsvägen 2
296 72, Yngsjö

+46 44-232533

Öppettider

Året runt för grupper och konferenser, från påsk till jul fredag och lördags kvällar, alla kvällar i juli månad

Lunch: -

Middag: Från 18:00

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 50 personer

Utomhus: 50 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: David Nordal

Kökets inriktning

Högklassiga måltider av råvaror från gårdarna runt omkring oss

Övrigt

God klass enligt White Guide 2018


SE MENYN




Öppettider

Fre-Sön, vår och höst kl 11:00 - 17:00 Dagligen juni tom augusti 11:00 - 22:00

Lunch: 11:30 - 15:00

Middag: 18:00 - 21:30

Kapacitet

Inomhus: 30 personer

Utomhus: 80 personer

Miljön

Maten

Kökets inriktning

Lokalt inspirerad matsedel


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Holmgatan 4
770 70, Långshyttan

+46 225 600 54

Öppettider

Året runt

Lunch: Endast förbokning om minst 10 personer

Middag: Endast förbokning om minst 10 personer Öppet för hotellgäster med förbokning dagen före ankomst.

Endast förbokning om minst 10 personer, senast dagen före.

Kapacitet

Inomhus: 120 personer

Utomhus: 100 personer

Festvåning: 60 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Bengt Wåhlin

Kökets inriktning

Närproducerad, vällagad husmanskost


SE MENYN




Sverige

Magazin1


Öppettider

April-September

Lunch: 12:00-14:00

Middag: 17:00-21:00

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: ca 30 personer

Utomhus: ca 30 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Pelle Almén

Kökets inriktning

Svenskt på Gotländska råvaror


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Bergs by
130 43, Möja

+46 857 161 610

Öppettider

Öppet året runt. Alla dagar 8-23 på sommaren. Helgöppet under lågsäsong.

Lunch: 12:00 - 16:00

Middag: 17:00 - 22:00

Förbokning: Nej, men det är trevligt att veta att ni kommer.

Kapacitet

Inomhus: 30

Utomhus: 120

Festvåning: 100

Miljön

Maten

Köksmästare: Per Kristiansson

Kökets inriktning

Svenskt


SE MENYN




Öppettider

Lunch:

Middag:

Kapacitet

Inomhus: 250 gäster

Miljön

Kökets inriktning

Lokalt producerad ”Riktig mat” med en touch av vilt. Säsongsbetonat.





Öppettider

Året runt

Lunch: 12:00 - 14:00

Middag: 18:00 - 21:00

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 130 personer

Utomhus: Endast sommartid, 20 platser

Festvåning: 130 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Lena Lindgren

Kökets inriktning

Vid förbokning är det gästen som bestämmer, vi är alltid flexibla efter alla önskemål

Övrigt

2013 årets företagare Surahammar, 2015 årets a petitare

Sommelier: Ulf Grip


SE MENYN




Sverige

Rimforsa Strand

(Rimforsa strand)

Öppettider

Öppet året runt. Kontakta oss för att få besked om öppettider och vad vi serverar vid just ditt besök!

Lunch: Ja

Middag: Ja

Förbokning krävs

Kapacitet

Inomhus: 90 personer

Utomhus: 150 personer

Festvåning: 100 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Magnus Ulvan

Kökets inriktning

Lokalproducerat, vi lagar mat från grunden


SE MENYN




Öppettider

Mån-Fre 11:30 - 14:00, 18:00 - 20:00 Lör 12:00 - 21:00 Sön 12:00 - 18:00

Lunch: Vardagar 11.30-14.00 och under högsäsong till 15.00

Middag: Från 18.00 på beställning, lördag 12.00-21.00, söndag 12.00-18.00

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 120 personer

Utomhus: 60 personer

Festvåning: 75 personer vid bröllop/fest

Miljön

Maten

Köksmästare: Patrik Dahlberg

Kökets inriktning

Ren matlagning med så mycket svenska råvaror som möjligt. Endast lokalt, skånskt, svenskt kött. Fisk från sjön och vilt i olika former


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Utterbyn 20
685 92, Torsby

+46 560-100 26

Öppettider

Öppet året runt. Kontakta oss för att få besked om öppettider och vad vi serverar vid just ditt besök

Lunch: Ja

Middag: Förbokning krävs

Förbokning krävs förutom under sommartid

Kapacitet

Inomhus: 90 personer

Festvåning: 120 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Jon Carlsson

Kökets inriktning

Nordiska smaker, husmanskost


SE MENYN




Kontaktuppgifter

Spångens Gästgivaregård
260 70, Ljungbyhed

+46 435-440004

Öppettider

Öppet året runt

Lunch: Ja

Middag: Ja

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 225 personer

Festvåning: 225 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Marcus Gustafsson

Kökets inriktning

Stort Skånskt smörgåsbord och skånska specialiteter


SE MENYN




Sverige

Stegeborgs Trädgårdshotell

(Stegeborgs Hamnkrog)

Kontaktuppgifter

Stegeborg
614 97, Söderköping

+46 121-420 03

Öppettider

12:00-23:00 under sommaren. Öppet helger i maj & september

Lunch: 12:00 - 16:00

Middag: 17:00 - 22:00

Kapacitet

Inomhus: 80 personer

Utomhus: 100 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Johan Johansson

Kökets inriktning

Svenska köket med fokus på lokal- och närproducerade råvaror


SE MENYN




Öppettider

Avvikande öppettider på helgdagar, högtider & sommartid

Lunch: Mån-Fre 11:30-13:30

Middag: Mån-Lör à la carte 18:00

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 70 personer

Utomhus: 30 personer

Festvåning: Extern 200 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Justus Andersson

Kökets inriktning

Husman / Lyxrestaurang


SE MENYN




Öppettider

Restaurangen: öppen kvällstid varje dag under högsäsong, fred och lörd under lågsäsong. Bistron öppen alla dagar under högsäsong, fredag-söndag lågsäsong. Middag till hotell gäster alla dagar.

Lunch: Ja, i bistron

Middag: Ja

Ja

Kapacitet

Inomhus: 100

Utomhus: 60

Miljön

Maten

Köksmästare: Andreas Hedman

Kökets inriktning

Internationellt kök med närodlade råvaror och en touch av medelhavet.


SE MENYN




Sverige

Sund Nergården


Kontaktuppgifter

Sund Nergården
610 74, Vagnhärad

+46 156 70 00 70

Öppettider

Hotel: Januari: Stängt Februari–Maj: Öppet fre-lör Juni–Augusti: Öppet dagligen September-December: Öppet fre-lör Matsalen har öppet från 17:00 till 23:00 varje dag hotellet har öppet

Lunch: För hotellgäster, förbokning krävs

Middag: Fasta 2 eller 3-rätters menyer, förbokning rekommenderas

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 30 personer

Utomhus: 30 personer

Festvåning: 30 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Johan Ahlvik

Kökets inriktning

Svenska köket

Sommelier: Johan Asknergård


SE MENYN




Öppettider

Restaurangen har varierande öppettider under året, se hemsidan

Lunch: Ja

Middag: Bordsbokning rekommenderas

Förbokning rekommenderas

Kapacitet

Inomhus: 75 pers

Utomhus: 15 pers. Pub: 40 pers

Festvåning: 70 pers

Miljön

Maten

Köksmästare: Lars Nyquist

Kökets inriktning

Klassiskt svenskt och lappländskt, med egna korvar och egenfångad fisk

Övrigt

Guld i SM i Mathantverk 2014 för korven Tärna Saucisse; ÅRETS KORVKROG 2016


SE MENYN




Öppettider

Receptionen 7:00-15:30

Lunch: Mån-Fre lunchbuffé 11:30-14:00

Middag: Mån-Sön

Förbokning krävs för middag, minst 15 personer

Kapacitet

Inomhus: 55 + 25 personer

Utomhus: -

Festvåning: 70 personer

Miljön

Maten

Köksmästare: Jack Ackland

Kökets inriktning

Klassisk husman med influenser från resten av världen


SE MENYN




Öppettider

Året runt

Lunch: 12:00 - 15:30, Förbokning krävs

Middag: 17:00 - 22:00, Förbokning krävs

Förbokning krävs förutom under sommartid

Kapacitet

Inomhus: 70 pers

Utomhus: 70 pers

Festvåning: 70 pers

Miljön

Maten

Köksmästare: Fabien Jacquet, Vincent Prevost

Kökets inriktning

Lokalproducerade råvaror med fransk touch

Sommelier: Michel Stetsko


SE MENYN